Witam
Mam pewien problem. Co jakiś czas pada mi sprzęgło altka. Kupuje iNA. Objaw to taki ze leca z niego wióry i strasznie stuka, czyli pewnie przeskakuje. I tu pytanie dlaczego?? Juz 2 w ciągu pół roku z tym samym objawem. Dzieje sie to po wymianie łożysk na alternatorze ale altek chodzi lekko i niema luzów.
witam kolegów nie jestem pewien ale to może być uszkodzone łożysko napinacza,w czasie gdy się blokuje to zaczyna skakać i ogólnie hałasować,sam nie jestem tego pewien ale słyszałem to od znajomego.pozdrawiam :szeroki_usmiech
pół roku wytrzymuje. INA bo w sklepie u znajomego kupowałem. Z reklamacja nie ma problemu, ale sam fakt juz drugie padło w ten sam sposób, a wiórami sypie
pół roku wytrzymuje. INA bo w sklepie u znajomego kupowałem. Z reklamacja nie ma problemu, ale sam fakt juz drugie padło w ten sam sposób, a wiórami sypie
Skoro już drugie padło w ten sposób (wióry), to znaczy że z tymi sprzęgiełkami konstrukcyjnie coś jest nie tak. Spróbuj założyć jakieś inne.
faktycznie dziwne. U mnie INA z alledrogo wytrzymała ponad 20tyś i dalej była OK
Może coś altkiem albo poprostu pech. Ja bym zmienił dostawce części :>
Przecież to właśnie rolka ma być tym mocnym elementem zabezpieczającym inne
Wszystkie rolki wymienione, Napinacz też, a tu przed świętami zonk. Amortyzator napinacz przez to też padł.
Zamieszczone przez Space99
Ja bym zmienił dostawce części :>
Hehe tylko że to jest ze znakami i w opakowaniu INA. Zobaczymy jak będzie z reklamacją
Ja za pierwszym razem jak to sie stało to myślałem ze altek sie rozpadł
Komentarz